Történetünk

Történetünk

A Széchenyi Alapok 2011 óta a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre. A társaság hat alapot kezel és a jelenlegi befektetési programjain keresztül közel 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. A vállalkozások fejlesztése és hosszú távú növekedési pályára állítása céljából fektet be az ígéretes bővülési potenciállal rendelkező cégekbe. 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, a KKV mellett elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven, a Kék Bolygó Alapítvánnyal közös fenntarthatósági alapját.
A Széchenyi Alapok Zrt. 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Pénzügyminisztérium.

Tedd meg az első lépést»Kiemelt befektetések
Gróf Széchenyi István

Nem nézek én, megvallom, annyit hátra, mint sok hazámfia, hanem inkább előre; nincs annyi gondom tudni ‘valaha mik voltunk’ de inkább átnézni, ‘idővel mik lehetünk s mik leendünk’.

Gróf Széchenyi István

Steve Jobs

“Let’s go invent tomorrow rather than worrying about what happened yesterday.”

Steve Jobs

Legfrissebb sikereink

Legfrissebbsikereink
CODE Yachts
Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban