Szegedi orvosi centrumba fektet be 110 millió forintot az SZTA

Szegedi orvosi centrumba fektet be 110 millió forintot az SZTA

Szegedi orvosi centrumba fektet be 110 millió forintot az SZTA 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

Budapest, 2013. szeptember 17. A hazai és a nemzetközi tendenciák szerint is erősödik a kereslet a magán-egészségügyi szolgáltatók iránt. A magas minőséget nyújtó, jó infrastruktúrájú orvosi centrumok sikeresen megállják a helyüket a versenyben a hazai régiós központokban is. Az egészségügyi ellátásban piaci alapon működő, dinamikusan növekvő szegedi szolgáltatóba fektetett tőkét a Széchenyi Tőkebefektetési Alap, ezzel segítve az immár 15 szakterületre kiterjedő ellátást nyújtó intézmény további bővítését.

A Széchenyi Tőkealap (SZTA) 110 millió forint tőkét fektet be a jelenleg 15 orvosi szakterületen ellátást biztosító, szegedi Szent Gellért Orvoscentrumba, az intézmény fejlesztési terveinek megvalósításához. A tőkebefektetéssel az SZTA a következő 4 év során kisebbségi tulajdonosa lesz az orvoscentrumnak. „Az egészségügyi szolgáltatások piacán is fontos az üzleti stratégia, a rendszerszerű gondolkodás. A menedzsment szemlélete messzemenőkig meghatározza egy vállalkozás sikerét és jövőképét. A szegedi orvoscentrum jó példa arra, hogy az üzleti alapokra helyezett, megtervezett működés és növekedés a minőségi szolgáltatással karöltve lépcsőzetes bővüléssel is hozhat sikert. Befektetésünkkel bizalmat szavaztunk a menedzsment és az üzleti terv számára, így biztosítva további tőkeforrást a tervezett növekedés megvalósításához, amelynek modellje az egészségügy területén akár országszerte követendő példává is válhat”- emelte ki Csuhaj V. Imre a Széchenyi Tőkebefektetési Alap elnök-vezérigazgatója.

A klinika az elmúlt négy évben a járó beteg ellátástól indulva a páciensek igényeinek megfelelően fokozatosan 15 szakterületre bővítette ki egészségügyi szakorvosi ellátásának körét, s ezzel a dél-alföldi régió egyik legjelentősebb magán-egészségügyi szolgáltatójává nőtte ki magát. Jelenleg az intézmény a prevenciótól az azonnali ellátáson át a rehabilitációig nyújt szolgáltatást a pácienseknek, megfelelve a kulturált, várólistáktól mentes egészségügyi ellátást kereső, erősödő piaci igénynek. Az intézmény az egyéni betegek és az intézményes betegirányítók – biztosítók, egészségpénztárak – részéről érkező növekvő igényekhez igazította szolgáltatásait, fejlesztéseit, s ezek mentén kíván további bővítést megvalósítani – újabb szakterületek bevonásával és szolgáltatások kialakításával.

A társaság járóbeteg szakrendelések, gasztroenterológia, traumatológia, reumatológia, kardiológia, pszichiátria valamint rehabilitációs kezelések révén ma a régió legjelentősebb magán-egészségügyi szolgáltatója. A kezelések színvonalát a nemzetközileg elismert szakemberek, a korszerű felszerelések és a minőségi infrastruktúra biztosítja. A klinikán jelenleg 8 teljesen felszerelt szakrendelő és korszerűen felszerelt, klimatizált műtő áll rendelkezésre a páciensek ellátásához. Az intézmény magas színvonalú komplex diagnosztikai eszközparkkal rendelkezik, nyitott MRI készüléke fóbiás és túlsúlyos betegek vizsgálatát, továbbá az aktív közreműködő gyerekek bódítás nélküli vizsgálatát is lehetővé teszi. Az alaptevékenységnek mondható plasztikai sebészet szolgáltatásai iránt pedig a hazai mellett a külföldi páciensek körében is van igény.

Az SZTA tőkebefektetése segítségével a szegedi intézmény a következő hónapokban mind eszközparkját, mind a betegek ellátását lehetővé tévő infrastruktúráját is bővítheti majd, egyúttal új szakrendeléseket is elérhetővé tesz páciensei számára.