Szakértő csapatunk

A hazai kockázati tőkepiac legaktívabb, legnagyobb cégportfóliójával rendelkező tőkebefektetője, mely egyedülálló misszióval és tőkeprogramokkal támogatja és mozdítja elő a KKV-szektor fejlődését.

Csapatunk –
mindennapok

Mindannyian egy nemes célért dolgozunk, a senior szakértőktől az adminisztratív munkatársakig. Célunk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások egyenrangú feleivé váljanak a nyugat-európai és távol-keleti versenytársaiknak a nemzetközi piacon.
A fenti cél megvalósításának érdekében tőkebefektetéssel lehetőséget adunk a vállalkozásoknak a bennük rejlő potenciál kibontakoztatására,
lehetőséget az innovatív iparágaknak a növekedésre és a nemzetközi térhódításra, valamint támogatjuk a hazai vállalkozások tőzsdeképessé válását és a gazdaságfejlesztési célok megvalósulását.

Csapatunk

Nemcsak tőkebefektetésben tapasztalt csapattagok, hanem mindannyian egy-egy adott piaci szektor szakértői is. Így közösen megtaláljuk a sikerhez vezető legrövidebb utat.

Jobbágy Dénes

Elnök-vezérigazgató

Jobbágy Dénes

Villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, ugyanott posztgraduális képzésben számítástechnikai szakmérnök.

Pályáját a Videoton Fejlesztési Intézet szoftverfejlesztőjeként kezdte, de az 1990-es években már a Hungaro DigiTelnél vezérigazgató, a Matávnál vezérigazgató-helyettes és az RWE többségű Novacomnál alapító vezérigazgatói pozíciót töltött be. 2002 és 2010 között tanácsadóként tevékenykedett, majd az MFB igazgatója, illetve a bankcsoporthoz tartozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő igazgatóságának elnöke és vezérigazgatója. 2015-től négy évig a Magyar Export-Import Bank Zrt. vezérigazgatói tanácsadója. A Széchenyi Alapoknak 2017 óta igazgatósági tagja, 2019-től elnök-vezérigazgatója.

Vezérigazgatói tanácsadó

Hajnal Tamás

2000-ben közgazdasági végzettséget szerzett a Debreceni Egyetemen pénzügy-számvitel szakán, majd 2007-ben jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Pályája elején a Raiffeisen Bank gyakornoki programja után 8 éven át több tucat vállalatfelvásárlás finanszírozását és számos M&A tranzakciós tanácsadási feladatot is ellátott vevői és eladói oldalon a CIB Bank Befektetési Banki Üzletágában majd 2 éven át a CIB Bank KKV Hiteljóváhagyás délnyugat-magyarországi régióvezetője volt. Az MKB Bank ingatlan projektek restruktrukúrálási és pre-workout területén folytatta a munkát, majd a tőkeoldalra az MFB csoporthoz tartozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelőnél került, ahol befektetési igazgatóként tevékenykedett. Dolgozott az MFB-Invest Zrt. tőkebefektetési területén, majd 2017-től a Hiventures magvető területének befektetési igazgatója és a Magvető Befektetési Bizottság tagja lett, vezetésével a csapata 50 feletti darabszámú befektetést valósított meg, ezres nagyságrendű befektetési lehetőség megvizsgálása mellett. Ma a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatójának a munkáját segíti vezérigazgatói tanácsadóként. Összességében 20 éves tranzakciós KKV és nagyvállalati hitel- és tőkeoldali vállalatfinanszírozási tapasztalattal rendelkezik, tucatnyi cég FB és IG tagságát látta el. Jelenleg a frissen tőzsdére lépett DM-Ker Nyrt. igazgatóságának és a Gloster Nyrt. felügyelőbizottságának a tagja, emellett a világ legnagyobb pre-seed startup akcelerátorának, a Founder Institute-nak mentora.

Gayer Attila

Befektetési igazgató

Gayer Attila

Munkája során igazi csapatjátékos. Szereti az összetett tranzakciókat, a szakmai kihívásokat. Alapelve a folyamatos tanulás, amit ebben a szektorban nélkülözhetetlennek tart. Az üzleti siker egyik legfőbb elemének a szenvedélyt, az elszántságot tekinti. 2013 óta foglalkozik kockázati tőkebefektetésekkel, a Széchenyi Alapokhoz való csatlakozását megelőzően a Solus Capital-nél, a Hiventures-nél valamint a Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-nél dolgozott. Közgazdászként végzett, CFA oklevéllel rendelkezik. Eddig összesen több mint 50 kockázati és magántőke befektetési tranzakcióban vett részt.

Kővágó János

Befektetési igazgató

Kővágó János

25 év befektetési bankári háttérrel rendelkezik, számos nyilvános és zártkörű corporate finance tranzakcióban volt vezető tanácsadó (tőzsdei bevezetések és cégek adás-vételi tanácsadási projektje). A következő iparági területeken széleskörű tapasztalattal rendelkezik és több nemzetközi tranzakciót is zárt: az automatizációban érdekelt vállalatok, software, medtech és „BPO/kiszervezett szolgáltatások ”. Olyan nagy nemzetközi vállalatnak is dolgozott az elmúlt évtizedben, mint a Daiwa Securities, ING Barings,  Nomura Securities, Citibank, Egis gyógyszergyár Zrt. és Grant Thornton.

Molontay Tamás

Befektetési igazgató

Molontay Tamás

Iparági megkötés nélkül felel növekedési tőke és kivásárlási (MBO/MBI) tranzakciókért. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap befektetési bizottságának tagja. 20 éves banki gyakorlattal rendelkezik szakértőként és felsővezetőként, melyet a következő pénzintézeteknél ért el: Volksbank (treasury vezető), ING (vállalati üzletág vezető, vezérigazgató-helyettes), Crédit Agricole (vezérigazgató) és Citi (nemzetközi cégek üzletág vezető). Vállalati hátterre is számottevő, az MVM Csoportnál Elnök-Vezérigazgatói Üzleti Iroda vezető, és BARE International-nál (USA tulajdonú ügyfélélmény-kutató cég) európai üzletfejlesztési igazgató pozíciót töltötte be. Tanácsadói tapasztalatát pedig a következő cégeknél gazdagította: Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-nél (MFB csoport) és jelenleg a Széchenyi Alapoknál. A következő testületekben szerzett tagságot: korábban az MVM NET igazgatósági tagja és a Smart Future Lab inkubátor felügyelőbizottsági tagja. Végzettsége: közgazdász ( Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen), pénzügyi és üzleti mesterfokozat (University of Essex).

Befektetési igazgató

dr. Schmidt Balázs

Jogászként az ELTE-n végzett cum laude minősítéssel 1991-ben. Rövid Pest Megyei Bíróság-i kitekintést követően még ugyanabban az évben a Műszertechnika Holding Zrt.-hez igazolt, ahol jogi előadóból előbb jogi és befektetési igazgatói, majd 2021-től vezérigazgató és társtulajdonos szintig ívelt a karrierje.

2021-ben csatlakozott a Széchenyi Alapokhoz, ahol széleskörű befektetési tapasztalatait kamatoztatja.

Álláspontja szerint minden befektetési tranzakcióban a legfontosabb az ember, a menedzsment, a stáb, ez a siker igazi kulcsa. Befektetni könnyű, jól befektetni nehéz, sikeresen exit-álni pedig extrém nehéz, amihez a folyamatos, aktív portfóliókezelési tevékenységet elengedhetetlennek tartja.

Birkás Petra

Szabályozási vezető

Birkás Petra

2021 februárjától a szabályozási területért felelős vezető. A Széchenyi Alapokhoz 2019-ben kockázatkezelőként csatlakozott a Pénzügyminisztériumban eltöltött 9 év után, ahol a költségvetési területen statisztikusként, majd vagyongazdálkodási elemzőként állami tulajdonú gazdasági társaságokkal és kiemelt projektekkel foglalkozott. Ezt megelőzően a Regionális Fejlesztési Holding egyik pénzügyi vállalkozásánál volt ügyfélreferens, pályázatíró és projektmenedzser. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán 2005-ben gazdasági informatikus, 2011-ben pedig (vállalati pénzügyek szakirányon) okleveles közgazdász diplomát szerezett, továbbá 2018-ban elvégezte a Northumbria University (Newcastle upon Tyne, UK) International Sports Manager mesterszakát.

Pintér Kovács Enikő

Kockázatkezelési igazgató

Pintér-Kovács Enikő

Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, könyvvizsgálói (pénzügyi intézményi minősítés) és adótanácsadói képesítéssel rendelkezik. Folyamatosan bővíti szakmai tudását pénzügyi, számviteli területen. Mielőtt az Alapkezelőhöz került, tapasztalatait nagyrészt banki hitelezés és pénzügyi vállalkozások irányítása és felügyelete területén szerezte meg, ezen kívül részt vett befektetési tranzakciókban, vagyonkezelésben, EU-s és hazai finanszírozású projektek pénzügyi vezetésében, pályázati kiírások pénzügyi szakértésében. A KRF Zrt. befektetési és vagyonkezelési igazgatója, a Régió Finansz Zrt. igazgatósági tagja volt. Az Alapkezelőhöz 2012-ben csatlakozott szenior befektetési menedzserként, 2017-től vezeti a kockázatkezelési területet.

Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban