Széchenyi alapok

A hazai tőkepiac legaktívabb befektetője. A magyar KKV-k és nagyvállalatok első számú tőkebefektető partnere.

Történetünk Részletek
Csapatunk Részletek
Termékeink Részletek

Az alapkezelőről

A Széchenyi Alapok 2011 óta a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre. A társaság hat alapot kezel és a jelenlegi befektetési programjain keresztül közel 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. A vállalkozások fejlesztése és hosszú távú növekedési pályára állítása céljából fektet be az ígéretes bővülési potenciállal rendelkező cégekbe. 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, a KKV mellett elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap néven, a Kék Bolygó Alapítvánnyal közös fenntarthatósági alapját.

A Széchenyi Alapok Zrt. 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek tulajdonosi joggyakorlója a Pénzügyminisztérium.

Rólunk írták

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban