Kék Bolygó

Kék bolygó
klímavédelmi
tőkealap

Az innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének és piaci potenciáljának erősítéséért.

A fenntartható jövőért

A bolygónkért, értünk

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap a fenntartható vállalkozások katalizátora, tőkét biztosít mikro-, kis- és középvállalkozások környezetvédelemre irányuló fejlesztési terveihez.

Ennek az egyedülálló tőkealapnak legnagyobb előnye, hogy a befektetés elvárt hozama a többi kockázatitőke alaphoz képest alacsonyabb, és a klímavédelem szempontjai a pénzügyi szempontokkal egyenrangúak – a vállalkozásnak valós környezeti teljesítménnyel és társadalmi hasznossággal kell rendelkeznie.

Amennyiben kapcsolatba szeretne lépni velünk, kérjük töltse ki a jelentkezési lapot.

Az alap
számokban

Az alap
számokban

Tőkebefektetések száma

(Darab - kumulált adat)

111

2019

Tőkebefektetések értéke

(Milliárd forint - kumulált adat)

26

2019

Exitek és részexitek

(Darab - kumulált adat)

34

2019

Kék Bolygó
Alapítvánnyal közös

együttműködés

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvánnyal közösen a Széchenyi Alapok 2020-ban létrehozta a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot.

Az újonnan alakult tőkealap az innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó mikro-, kis- és középvállalkozások piaci potenciáljának erősítését tűzte ki célul.

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szakértői
csapatunk

Alapozhatsz szakértő csapatunk páratlan tranzakciós tapasztalatára, üzleti, piaci és tőkepiaci ismereteire, kiterjedt kapcsolatrendszerére és dinamizmusára.
Támogatásunkkal szintet léphetsz.

Szakértői csapatunk
Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban