Sosem látott logisztikai fejlesztések Debrecen térségében

Sosem látott logisztikai fejlesztések Debrecen térségében

Sosem látott logisztikai fejlesztések Debrecen térségében 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

DebrecenA kockázati tőke nem csupán egy vállalatnak tud jelentős segítséget nyújtani céljai elérésében, de akár egy egész régiót is elindíthat a fejlődés útján. Erre láthatunk most egy remek példát a Debreceni Nemzetközi Repülőtér területén megvalósuló, az egész kelet-magyarországi régió szempontjából nagy jelentőségű logisztikai központ formájában. Többek között a Széchenyi Tőkealap 210 millió forint értékű tőkebefektetése révén ugyanis közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a térség és Európa több jelentős kikötővárosa között. A fejlesztésnek köszönhetően Kelet-Magyarország is jelentős trimodális központtá válik, azaz egyszerre tudja lebonyolítani a közúti, a vasúti és a légi áruforgalmat, ráadásul a vasútvonal közvetlen összeköttetést jelent a tengeri teherforgalomhoz is.

A Xanga cégcsoport projektcégének, a Saigo Logisticnak köszönhetően létrejövő logisztikai központ nagy űrt pótol mind Debrecen, mind pedig a kelet-magyarországi térség logisztikai piacán. Debrecenben és vonzáskörzetében ugyanis számos olyan magyar és multinacionális termelő vállalkozás működik, amely a működéséhez szükséges alapanyagokat távoli országokból szerzi be, a termékeit távoli piacokra exportálja, illetve jelentős áruforgalmat bonyolít le külföldi anyavállalatával közúton. A trimodális központ révén azonban áruforgalmát közvetlenül vasútra, illetve a tengeri útvonalakra irányíthatja, amellyel jelentősen növelheti szállítókapacitását és csökkentheti költségeit.

Saigo_Logistic

A projekt célja, hogy a vasúthálózat révén közvetlen összeköttetés jöhessen létre a meghatározó szerepet betöltő európai kikötőkkel (Hamburg, Rotterdam, Koper), és hogy ezentúl a tengeri úton a kontinensre érkező áruk konténervonatokkal akár közvetlenül Debrecenbe is érkezhessenek, és egy külön erre a célra kialakított terminálban terelődhessenek át közúti forgalomra. Ugyanígy fontos célkitűzés, hogy a kelet-magyarországi térségben exporttal foglalkozó vállalkozások vasúti útvonalakat igénybe véve is eljuttathassák áruikat a tengeri kikötőkbe. Mivel a projekt hatósugara az országhatárokat is átlépi, logisztikai megoldásokat tud kínálni Románia egyes területein is, ahol korábban szintén nem nyílt lehetőség ilyen jelentős logisztikai fejlesztésre.

Mivel a közeljövőben mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban várható a közúti áruszállítás jelentős részének vasútra való átcsoportosítása, a terminál fejlesztése nagymértékben hozzájárul a régióban működő vállalatok versenyképességének mihamarabbi növekedéséhez és új cégek betelepüléséhez, elősegítve ezzel Debrecen és a régió további gazdasági fejlődését, új munkahelyek létrehozását.

A Saigo Logistic a projekt megvalósítását a Széchenyi Tőkealap 210 millió forintos, a tulajdonos 120 millió forintos és egy privát társbefektető több mint 40 millió forintos tőkeemelése révén biztosítja. A jelentős összegeket a társaság egyrészt a több mint 4000 négyzetméter területű logisztikai központ és a hozzá tartozó nagy teherbírású konténerek rakodására alkalmas zúzott köves terület fejlesztésére, másrészt az irányvonat beindítására és működtetésére, harmadrészt pedig a szükséges eszközökre és berendezésekre, illetve az újonnan létrejövő munkahelyek finanszírozására használja fel. A cég a vasúti áruszállítás növekvő igényeinek köszönhetően az elkövetkező években jelentős piaci szereplőként, szolgáltatóként törhet be mind a hazai, mind a nemzetközi piacra.