210 millió forinttal száll be az SZTA a VMD Zrt. fejlesztésébe

210 millió forinttal száll be az SZTA a VMD Zrt. fejlesztésébe

210 millió forinttal száll be az SZTA a VMD Zrt. fejlesztésébe 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

Budapest, 2014. június 19. Az Európai Bizottságtól kapott egyedi engedély keretei között 210 millió forintot fektet be egy Fejér megyében működő egészségügyi vállalkozásba a Széchenyi Tőkealap. A tőkeemelés segítségével a VMD Kórházi Technológiai Zrt. tovább bővítheti integrált szolgáltatási portfólióját és saját gyártású kórházi eszközeinek fejlesztését is sikerrel zárhatja.

A VMD Kórházi Technológiai Zrt. elődje 1996-ban kórháztechnikai eszközök gyártójaként kezdte meg működését. A társaság fokozatosan bővítette egészségügyi termékeinek és szolgáltatásai-nak körét és 2011 óta az egyik legjelentősebb márkafüggetlen orvostechnikai gépműszer és kórházi fogyóanyag forgalmazó Magyarországon. A vállalkozás az utóbbi években belépett a régió más egészségügyi piacára és további fejlesztéseket tervez a hazai piacon is.

Az SZTA befektetése két lépcsőben valósul meg, az első ütemben az Alap 105 millió forintot biztosít a cég tervezett fejlesztéseihez. A Széchenyi Tőkealap mellett külsős, privát befektetésre is sor kerül, további 40 millió forint tőkeemeléssel. Csuhaj V. Imre a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója pozitív befektetési döntésük indokaként kiemelte, a társaság innovációs képessége, a hazai piacon egyedülálló pozíciója és régióbeli sikerei miatt további bővülésre és foglalkoztatás bővítési potenciálra látnak lehetőséget. A kórházi technológiák fejlesztése pedig a magyar egészségügyi ellátás minőségét és a betegek életminőségének javítását is támogatni tudja. Az SZTA ezzel a befektetéssel egészségügyi területen kiépített portfólióját tovább bővítette, immár hétre bővült portfólió-társaságainak száma ebben a szegmensben.

Az elmúlt években a VMD több mint 100 magyar kórházban helyezett üzembe orvosi gázrendszereket, nővérhívó rendszereket, ágylámpa sávokat, valamint folyamatosan szállít orvosi berendezéseket különböző hazai egészségügyi intézmények számára. A vállalakozás az egészségügyi intézmények számára komplex eszközparkot és IT támogatott megoldásokat kínál a műtőfejlesztések, aneszteziológiai és intenzív osztályok, a radiológiai és egyéb diagnosztikus központok, vagy az onkológia területén. Kórházfejlesztési tevékenységéhez teljes körű projektmenedzsment szolgáltatást is biztosít, így a vállalat erőteljesen tudott növekedni a hazai és a nemzetközi piacon. A VMD által kínált új generációs, IT támogatott megoldások az egészségügyi személyzet szaktudásának fejlesztéséhez, valamint a kórházak gazdaságos működési feltételeinek megteremtéséhez is hozzájárulnak.

A kórházak komplex eszközellátása és a különféle berendezések üzembe helyezése mellett a cég saját eszközfejlesztést is végez. A VMD egy elektromos működtetésű betegápoló ágycsaládot fejlesztett ki az elmúlt években, 2013-ban közel kétezer ágyukat helyezték üzembe a hazai intézményekben. Jelenleg is több termék fejlesztésén dolgoznak, amelyek között speciális, multifunkcionális kórházi ágyak, műtőfelszerelések is szerepelnek.